Články

V této sekci najdeš články různého druhu, různých délek i různých témat. Vždy jsou autorské (buď od Pandory, nebo od Chocholouška) a pokud by něco mělo být okopírované, vždy jsou uvedeny zdroje. Každý článek je přidělen k jednomu nebo i více štítkům (koumání, tvoření, sportování, zálesačení, kutuření, myšlenkování a hraní). Když si tedy chceš přečíst článek jen k danému tématu, stačí kliknout na jeden ze štítků, které se vždy zobrazují po levé straně stránek.

Články

Marcipán

20.12.2013 21:15

2 polévková lžíce sušeného mléka
1 polévková lžíce moučkového cukru
1 čajová lžička vody
1 čajová lžička oleje
trošku  mandlového aroma

a když chceš obarvit:
musíš mít krásně zpracovanou hmotu,uděláš si do ní malý ďolíček,nasypeš do něj trošku potravinářského barviva a dáš tam kapku vody,pak to musíš celé pořádně prohnětat.A TO JE CELÉ! :-)
Tento recept mi poslala kamarádka ze skauta.

Vajíčko může být hopík

20.12.2013 21:13

Co budeš potřebovat:
vajíčko
ocet
misku
Nech vajíčko 1 - 2 dny v octě a potom ho zkus hodit na zem. Bude jako hopík!

Stalaktity, stalagmity, stalagnáty

20.12.2013 21:13

Co budu potřebovat:
kuchyňskou sůl,
dvě skleničky,
provázek (takovýten hnědý, obyčejný),
trpělivost
Co budu dělat: Napustím obě skleničky vodou, a do jedné dám a zamíchám několik lžic kuchyňské soli. Vnořím provázek do sklenic (každý konec do druhé sklenice, prostředek provázku se tedy nenamočí) a čekám. Po nějaké době se na rovázku začnou vytvářet krystaly.

Co se stalo:
Ve sklenicích nebyly stejná koncentrace soli, proto se sůl přes provázek snažila dostat na druhou  stranu. Zatímco se voda z provázku odpařila, sůl na něm zůstala.

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>