Články

V této sekci najdeš články různého druhu, různých délek i různých témat. Vždy jsou autorské (buď od Pandory, nebo od Chocholouška) a pokud by něco mělo být okopírované, vždy jsou uvedeny zdroje. Každý článek je přidělen k jednomu nebo i více štítkům (koumání, tvoření, sportování, zálesačení, kutuření, myšlenkování a hraní). Když si tedy chceš přečíst článek jen k danému tématu, stačí kliknout na jeden ze štítků, které se vždy zobrazují po levé straně stránek.

Články

Velká přestavba

21.12.2013 14:23

Důležité: VELKÁ PŘESTAVBA WEBU

Vy, co tady nejste poprvé, jste si nejspíše všimli určité změny. Vlastně dost veliké změny a já nechci, abyste byli pro to zmateni. Šlo jen o změnu na přehlednější, hezčí a zajímavější web, než jakým Arův Ararat býval. Zrekapitulujme si, co se změnilo:
  • Zmizely všechny podsekce a názvy velkých sekcí se změnily.
    • Je to proto, že si mnozí z Vás stěžovali na nepřehlednost a já jim dala za pravdu. Také vyhledávání nejnovějších článků bylo obtížné. Teď máte všechno pěkně pohromadě, podle témat jde vyhledávat přes štítky a já nemusím obcházet tolik sekcí a kontrolovat, co, kdo a kam napsal.
  • Nejsou tu Registrováci a Soutěže.
    • Poslední dobou tady všechno neklapalo, tak jak mělo. Soutěže už nikdo neplnil, body se získavaly pouze na přihlašovací anketě a to někdy i podvodem. Každý jen přišel, odklikl si hlas a odešel. Sám web jako by nebyl. Soutěže jsem ale nechala, pro ty, kteří by je sami chtěli plnit individuálně. Najdete je v sekci Aktivity. Arův Ararat je tady kvůli článkům a ne kvůli odklikávání ankety. 
  • Zmizely všechny sekce se zábavou a diskusemi, jak to?
    • Jak už jsem psala, Arův Ararat je tady hlavně kvůli článkům. Všechny diskuse jsem obíhat nemohla a nikomu nebylo pořádně jasně, co do kterého fóra patří a za co mu strhnu body. Co se týče her a videí, ty máte možnost najít si na jiných stránkách. Vtipy z Chechtárny se ve většině přesunuly na web plný vtipů, který píše Pandora a ráda vezme další lidi do redakce. Příběhy pak nestály za to.
  • Už tady nenajdete zbytečné efekty, pravidla navíc, nicneříkájící články o aktivitě, nadbytečné odkazy.
    • To vše jen pro zjednodušení Arova Araratu.

Tak tedy doufám, že se Vám líbí Arův Ararat takhle a že ho ještě neopustíte. Pandora

Zdroj obrázku: frydekmistek.cz

Podmínky bobříků

20.12.2013 21:22

·  Bobřík hbitosti:

Chlapci

5. třída

6. třída

7. třída

8. třída

9. třída

Běh 50 m (s)

8,5

8

7,5

 

 

Běh 60 m (s)

 

 

8,7

8,4

8,1

Běh 100 m (s)

 

 

 

 

14

Skok vysoký (cm)

100

110

120

125

130

Skok daleký (cm)

340

360

380

400

420

 

 

Dívky

5. třída

6. třída

7. třída

8. třída

9. třída

Běh 50 m (s)

9

8,8

8,4

 

 

Běh 60 m (s)

 

 

8,8

8,5

8,3

Běh 100 m (s)

 

 

 

 

15

Skok vysoký (cm)

100

110

115

120

125

Skok daleký (cm)

340

360

370

380

390

 

·  Bobřík míření: Postav se čtyři metry od v zemi vyznačeného metru čtverečního. Vezmi deset kamenů a postupně hoď každý desetkrát do čtverce. Musí do něj padnout alespoň osmdesát hodů. Hod se počítá jen tehdy, když kámen padl přímo do čtverce. (Takže se tam nedokutálel atd.)Hod se počítá i když kámen padl do čtverce a potom z něj vyskočil.

·  Bobřík pomoci: Opatři si malou lékárničku a nauč se jí používat. Devedeš zavést umělé dýchání.Umíš vyčistit, dezinfikovat a ovázat ránu. Víš, jak si počínat při mdlobách. Víš, co udělat při nevolnostech a bolestech žaludku. Víš, co zařídit při uštknutí hadem. Víš, jak pomoci při úřehu a úpalu. Znáš mezi nimi rozdíl. Znáš telefonní číslo hasičů, záchranky a policie ČR. Víš, kde je v Tvém okolí nejbližší telefon a požární hlásič. Znáš adresu zdravotního střediska a jeho telefon, jakož i ordinační hodiny.

·  Bobřík plavání: Uplaveš 60 metrů.

·  Bobřík dobrých činů: Vykonáš sto dobrých činů.

·  Bobřík odvahy: Jdeš na místo, kam se bojíš chodit.

·  Bobřík rostlin: Znáš alespoň tolik rostlin, stromů a keřů, aby jich bylo celkem padesát.

·  Bobřík velikého mlčení: 24 hodin nepromluvíš, nahlas se nezasměješ, nebdeš nahlas zívat ani vydávat zvuky. Kašlání a tak se nepočítá, tomu nelze zabránit.

·  Bobřík samoty: Od slunce východu do slunce západu Tě žádný člověk neuvidí. Buď odejdeš někam do přírody, nebo se zavřeš do pokoje, s okolním světem nesmíš nijak komunikovat (ťukání na dveře, TV, mobil, ani se koukat z okna). V obou případech si bereš jídlo s sebou.

·  Bobřík zručnosti:  Ze dřeva vyrobíš 13 koleček, žhavým drákem do nich vpálíš díry. Natřeš barvami bobříků a našiješ je na  kroj hochů od bobří řeky. Dále vyrobíš (ne z papíru) něco použitelného a užitečného.

·  Bobřík síly: Pětkrát se na hrazdě ve výši Tvé hlavy přitáhneš jen rukama, nikoliv výskokem atd.

·  Bobřík hladovění: 24 hodin nejíš a piješ jen vodu.

·  Bobřík ušlechtilosti: (Je bílý.) Nebudeš nikdy lhát. Nebudeš nikdy mluvit neslušně. Nebudeš nikdy hrubý/á. Budeš plnit své povinnosti. Když to vydrý´žíš 30 dnů, bobřík je uloven. Kdykoliv ho po ulovení skazíš, musíš ho začít lovit znovu.

Úvod do bobříků

20.12.2013 21:20

Ahoj! Vítej v rubrice "Ulov je všechny"! Tato sekce je o lovu bobříků. Pokud nevíš, co to bobříky jsou, jseš na správném místě. Lov třinácti bobříků je velká zkouška prokázání síly, odvahy, sebeovládání, bystrosti a hbitosti. Bobříky najdeš v knížce Jaroslava Foglara - Hoši od Bobří řeky. Ta je o dvanácti klucích, za kterými jednou přijde Rikitan, silný mladík, který zná tajemství přírody,  umí zacházet s lasem a je to pravý muž. A začne hochům vyprávět příběh o Royovi, silném a nebojácném chlapci. Hoši, kteří si utvořili sdružení, si začínají říkat Hoši od Bobří řeky. Ale aby se tak opravdu mohli nazývat, musí splnit třináct úkolů, jako když si Roy ŕekl, že se stane mužem, když uloví třináct bobrů. Hoši ale loví úkoly.

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>