Články

V této sekci najdeš články různého druhu, různých délek i různých témat. Vždy jsou autorské (buď od Pandory, nebo od Chocholouška) a pokud by něco mělo být okopírované, vždy jsou uvedeny zdroje. Každý článek je přidělen k jednomu nebo i více štítkům (koumání, tvoření, sportování, zálesačení, kutuření, myšlenkování a hraní). Když si tedy chceš přečíst článek jen k danému tématu, stačí kliknout na jeden ze štítků, které se vždy zobrazují po levé straně stránek.

Články

Kapi Kap (4 a více hráčů)

20.12.2013 21:05

Tato hra se hraje v opravdu velkém vedru a to v plavkách.

Příprava: Přineste si několik velkých lavorů / kýblů (někdy stačí i jeden) a napňte je vodou. Také si přineste misku, hrneček, kastrůlek a také ho naplňte vodou. Převlékněte se do plavek.

Hra: Vyberte jednoho a dejtemu kastrůlek. Ostatní ať si sednou do kruhu na zem a mají zavřené oči. Vybraný člověk chodíé kolem kruhu a říká: Kapi, kap, kapi, kap, kapi, kapi, kapi, kapi, kap! A na to vyleje někomu na hlavu kastrůlek plný vody. ten se musí hnedle zvednout a následuje hra na kočku a myš. Obchazeč utíká kolem kruhu a politý ho honí. Když ho chytne, než obchazeč doběhne do kruhu, obchazeč zůstává obchazečem i v dalším kole. Pokud ho politý nechytne, politý se stává obchazečem.

Poznámka: Hru nemá smysl hrát, když se před ní otužíte vodou. Otužte se opravdu jen v těch největších vedrech!!!

Kontakt (3, 4 a více hráčů)

20.12.2013 21:04

Seznámím Vás se hrou kontakt.  Je to hra spíše na přemýšlení:
Posaďte se do kroužku a vyberte jednoho, který si sedne doprostřed. ten si bude myslet slovo, dejme tomu kočka. Řekne, že první písmeno k. Někoho z Vás napadne, že by to mohl být třeba klíč. Tak začne popisovat: Odemykají se s tím dveře...Když to, co to je, dojde tomu uprostřed, může slovo hned vykřiknout. Pokud ale někdo z vás stihne vykřiknou před ním Kontakt 1,2,2,4,5,6,7,8,9,10 Klíč!, on vám musí říct další písmenko. Takže ko, a když někoho z vás napdne, že yb to dejme tomu mohla být kosa, zase začne popisovat: Seče se s tím tráva, slangově je to vyjádření pro zimu...Když toho uprostřed napadne , že je to kosa, může to vykřiknout, když ho ale někdo z Vás předhoní s výkřikem: Kontakt 1,2,2,4,5,6,7,8,9,10 Kosa!, musí vám říct další písmenko. Ten, kdo uhádne (začne popisovat) to slovo, které si ten uprostřed myslí, vyhrává a jde doprostřed.

Ruční minifotbal (4 a více hráčů)

20.12.2013 21:03

Předem se omlouvám za název, protože ta hra žádný název nemá, já tam ale musela něco napsat. Je to hra cca na 10 minut, taková na zabavení npři dlouhé chvíli. Jediné, co k ní potřebujeme je dostatečný počet hráčů a míč.

Hráči se postaví do kruhu tak, aby se jim doýkaly špičky. Každý hráč má své nohy jako bránu. A potom si mezi sebou kutálíte míč a snažíte se ho střelit někomu jinému do brány. když dostanete:
1 gól - smíte používat 1 ruku
2 góly - požíváte 2 ruce, ale otočíte se čelem vzad
3 góly - čelem vzad a používát 1 ruku
4 góly - vypadávate

Příjemné zkrácení volné chvilky!

<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>